PROTEINSUPP®

STRONGER - HEALTHIER - BETTER

Kapcsolat

Elérhetőségeink:
E-mail cím: proteinsupp.com@gmail.com
Üzleti partnerek számára: sales@proteinsupp.com

Telefon: +36 30 17 12 170
Facebook: ProteinSupp / @proteinsuppcom
Instagram: @protein_supp
Kövess minket be és cserébe kérd az ajándék kuponodat! ;-)

Telefonos elérhetőség időpontjai:
Hétfő: 10-18 óra között
Kedd: 10-18 óra között
Szerda: 10-18 óra között
Csütörtök: 10-18 óra között
Péntek: 10-18 óra között
Szombat: nincs telefonos ügyfélszolgálat
Vasárnap  nincs telefonos ügyfélszolgálat

CITRULLINE MALATE 400g - Citrullin Malát - Fokozott Állóképesség & Nitrogén Oxid

CITRULLINE MALATE 400g - Citrullin Malát - Fokozott Állóképesség & Nitrogén Oxid
CITRULLINE MALATE 400g - Citrullin Malát - Fokozott Állóképesség & Nitrogén Oxid
Értékelés:

Cikkszám: Citrulline Malate - 0,4Kg - DR2 Nutrition

CITRULLINE MALATE.
Fokozott Állóképeség és Nitrogén Oxid (NO) Termelés.

400g-os kiszerelésben. 
Körte, és Barack ízesítésekben.

Fokozza az Állóképességet.
Fokozza az Izmok Teltségét.
Fokozza a Bedurranást Edzés Közben.
Felgyorsítja a Regenerációt.
Segíti a Tápanyag Áramlást.
Csökkenti a Tejsav Kialakulását.

A Citrullin Malát a citrullin aminosav és a malát, azaz almasav, kombinációja. 

HOGYAN MŰKÖDIK?
A citrullin, bár nem esszenciális aminosav, nem fordul elő túl nagy mennyiségben a táplálkozásunkban. Mindazonáltal sok biológiai folyamatban létfontosságú szerepet tölt be.

1. Megnövekedett Nitrogén-Oxid termelés:
Minket, sportolókat elsősorban a citrullin-malát nitrogén-oxid szabályozó szerepe érdekel. Azért is említem ezt az első helyen, mert a táplálékkiegészítők piacán mostanában jelentek meg a különféle NO fokozó termékek (a cikk nem ma íródott - a szerk.), melyek lényegében L-arginint, és/vagy egyéb arginin sókat tartalmaznak, melyek mai napig a leghatékonyabbnak bizonyultak a NO termelés fokozására. A tudományos körökben jól ismert, hogy az L-arginin alapvető a NO termelődéséhez, valamint más metabolikus reakciók katalizátora is, pl. hatással van az inzulintermelésre, a kreatinszintézisre és számos más hormonális tevékenységre. Mi tehát a NO, és miért jó nekünk? A nitrogén-oxid egy a sejtek kommunikációjában szerepet játszó molekula, mely hatással van a vérkeringésre, oxigéntranszportra, glükózfelvételre, izomerőre, és izomtömeg növekedésre. Nyilván mindezek rendkívül fontossá teszik minden sportoló számára. Sajnos a jelenlegi NO fokozó termékek nem tartalmaznak citrullin-malátot (a cikk írásának pillanatában - a szerk.). A citrullin hatásainak jó része annak tudható be, hogy emeli a vérplazma arnininszintjét. Az pedig külön említésre méltó, hogy mindezt hatékonyabban teszi, mintha magát az arginint szednénk kiegészítőként.5 Bizony, jól olvastad! Ezt egy kutatás is alátámasztja: a citrullin szedése sokkal hatékonyabban emeli az argininszintet, mint az ugyanakkora dózisú arginin. Ne feledjük azonban, hogy a citrullin-malát NO fokozó képessége csak egy a sok hasznos tulajdonságok közül. Ha viszont csak a fokozott bedurranás és hatékonyabb tápanyagszállítás érdekében használod a NO termékeket, a citrullin-malátot akkor is érdemes számításba venned.

2. Csökkenti a tejsav-és ammóniaszintet:
Íme egy újabb adalék a citrullin-malát hatásaihoz! Ez egy köztes anyag a karbamid-ciklusban. A karbamid-ciklus egy májban zajló folyamat, melynek során különféle szállítómolekulák és enzimek segítségével a nitrogénszármazékok a lebomlanak, és a vizelettel távoznak a szervezetből. A karbamid képződése és eltávolítása a szervezetből létfontosságú az ammónia és a mérgező nitrogénszármazékok eltávolítása szempontjából. Az ammónia nagyon mérgező anyag minden sejt számára, és ha túl nagy mennyiségben fordul elő szervezetünkben, az akár végzetes is lehet. Az ammónia felhalmozódása még egészséges sportolók esetében is erős fáradtságérzetet és egyéb tüneteket is okozhat.6 Csökkenti a glikogéntermelést is, és akadályozza a sejtek energiaciklusait. Ezt minden épeszű sportoló el szeretné kerülni! Sajnos minden gyakorlat, legyen az anaerob vagy aerob jellegű, tonnányi ammóniát termel.7 Az ammónia a fehérjék emésztésekor is termelődik. Minél több ammónia van a vérben, annál inkább romlik a sportteljesítmény.8 A citrullin-malát segít megszabadulnunk a fehérjék anyagcseréje közben keletkező káros melléktermékektől. A kutatók azt is gyanítják, hogy a citrullin-malát enyhíti a tejsav felhalmozódása okozta égető érzést az izmokban, és semlegesíti az ammónia és a bakteriális endotoxinok teljesítményrontó hatását. Demonstrációk során kimutatták, hogy a citrullin-malát hatékony az acidózis és az ammóniamérgezés ellen is. A citrullin-malát anyagcsere-folyamatai nyilvánvaló magyarázatul szolgálnak a fáradtságcsökkentő hatásokra, és bizalomgerjesztők teljesítménynövelő hatását illetően is.

3. Növeli az ATP és foszfokreatin regenerálódást:
Semmi kétség, hogy van miért lelkesedni, mikor a citrullin-malát teljesítménynövelő hatásáról és működéséről kerül szó. Egy újabb kutatás további előnyeit tárta fel, ez pedig nem más, mint az aerob energiatermelés elősegítése.9 A citrullin-malátot használó csoport esetében edzés közben megnövekedett ATP (adenozin-trifoszfát, a sejtek fő energiaforrása) szintézisről, valamint edzés után javuló foszfokreatin regenerációról számoltak be. A citrullin-malát szedésével tehát egyre tovább és tovább bírhatjuk a gyűrődést... Elfelejtve az aerob küszöböt! Ez a hatás valószínűleg a Krebs -ciklusban is szerepelő malát összetevőnek köszönhető elsősorban. A Krebs ciklus magába foglalja egyrészt az aminosavak cukrok és zsírok ATP szintézisében betöltött szerepét, másrészt a mitokondriumok (a sejtek energiaközpontjai) szerepét. A Krebs ciklus a mitokondriumban zajlik, ahová bejutva a cukor és a zsírok számos szállítószalagként funkcionáló aminosav kíséretében elégnek, akár egy kazánban. Ha az ATP szintézis akadályoztatva van, akkor képtelenek vagyunk tovább intenzíven edzeni, mivel úrrá lesz rajtunk a fáradtság. A maláthoz visszatérve, a jelek szerint a citrullinnal együtt szinergikusan fejti ki hatását, és hatékonyabb ilyen formában fogyasztani, mint magában. Míg a citrullin NO fokozóként működik, és megakadályozza a mérgező anyagcseretermékek felhalmozódását, a malát a tejsav és a piruvát körforgását szabályozza, valamint kiveszi a részét a Krebs ciklusból is, miáltal azonnali és tartós energiaforrást biztosít számunkra.

MIT JELENT EZ EGY SPORTOLÓ SZÁMÁRA?
A jelek szerint a citrullin-malát olyan szintű energiatöbbletet biztosít izmaidnak, mely egyszerre jelenti a keményebb és hosszabb edzéseket és a gyorsabb regeneráció lehetőségét. Olyan intenzitással tudsz majd edzeni az edzés végén is, mint mikor elkezdted. Gondolj bele, milyen az, mikor minden határ leomlik előtted, és új csúcsokat érhetsz el, jóval intenzívebb edzéseken keresztül. Ez mára reális lehetőség, ha figyelembe veszsük a citrullin-malát teljesítménynövelő hatását.

Tápanyag tartalom          100 g-ban            5 g-ban (1 adag)
CITRULLIN MALÁT                  90 g                    4,5 g

Adagolási javaslat: Napi 5g (egy adagolókanál) edzés előtt.

Összetevők: Citrulline Malate, citromsav, aroma, szukralóz.


Fontos: Mielőtt bármilyen készítményt, kiegészítőt megrendelne és használni kezdene, kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze és dietetikusa véleményét! Egyetlen termékünk sem helyettesíti a kezelőorvost és a megfelelő kezelést, ezért a termékek használata előtt minden esetben kérje ki orvosa és gyógyszerésze véleményét! 
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Terhes és szoptató nők számára nem ajánlott! 18 éven aluliak számára nem ajánlott!
Allergén figyelmeztetés: Nem tartalmaz semmilyen allergiás reakciót keltő anyagot.

A termék leírásaink másolása és felhasználása más weboldalon az engedélyünk nélkül lopásnak számít és büntető eljárást vonhat maga után.

Ár: 6 990 Ft
Vissza
db:
Kosárba teszem

+ Véleményt írok

#2 - Tomi2021.03.02. 12:04

Rendesen durrant és fokozza az állóképességem. Az íze is kellemes.

#1 - Márk2021.02.06. 20:17

Amikor használom akkor jobban teljesítek edzés közben és sokkal jobban be is durranok. Úgy vettem észre hogy mostanában ritkábban van izomlázam is ami valószínűleg a citrullin hatása lehet. A termék íze is teljesen jó.